divendres, 15 d’agost del 2008

Cens d'animals, tinença responsable

Article publicat a l'Empordà, el dia de Sant Joan de 2008



Arriba l’estiu i, com cada any, el número d’animals abandonats augmentarà. Com a animal abandonat s’entén el que va sol pel carrer sense cap identificació de qui n’és el propietari. És un concepte diferent al d’animal perdut, que si que duu una identificació, per exemple el microxip, i és relativament fàcil trobar al seu propietari.

El registre municipal de gossos té com a funció vetllar per a que els propietaris es responsabilitzin del seu animal, que no l’abandonin. I si l’animal es perd, al menys es pot intentar trobar-lo d’alguna manera.

En tenir un gos hom ha d’acceptar unes responsabilitats inherents que no sempre són fàcils de complir. Sembla que vacunant el gos, donant-li de menjar i sortint a passejar un cop al dia ja complim amb tots els requisits. Però ens deixem un de molt important, registrar-lo al cens municipal. El tècnic responsable del cens passarà les dades al Registre General d’Animals de Companyia de Catalunya, on s’integren tots els gossos, gats i fures que viuen amb nosaltres. D’aquesta manera, si un animal registrat es perd, és molt més fàcil trobar-lo, encara que estigui en un altre municipi.

Si una persona perd el seu animal, ha de comunicar-lo al seu ajuntament, i també ha de comunicar la seva mort, si s’escau. Alguns ajuntaments tenen bases de dades de gossos perduts per si el propietari els busca.

Actualment al Registre General hi ha més de 30.000 animals censats, però segur que a Catalunya n’hi ha molts més. D’això es desprèn que la majoria dels propietaris de gossos, gats i fures no són del tot responsables de les seves mascotes i, per tant, ens queda molt camí per recórrer, encara.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser teniu alguna cosa a dir:

LES ENTRADES MÉS VISITADES DURANT LA SETMANA:

Les entrades més visitades

Trashumància 2011


Posidonia oceanica, la reina del Mediterrani

Avistament dofins llistat. Palafrugell maig 2011