diumenge, 18 de juliol del 2010

Iniciación del caballo al ganado

Així ha titulat, en Juan Araquistain,el curs que hem fet aquest cap de setmana. Ha estat una experiència fantàstica, i ens hem divertit moltíssim, tant els cavalls com els genets. No sé jo si els vedellets s'han divertit tant com nosaltres.........

L'organització, excel.lent, ens han tractat de maravella.....els cavalls han estat de luxe, tot i que els hi va passar per sobre un tornado al migdia del dissabte; els companys, un encant; els quatre vedells, col.laborant, i el professor, un mestre en la matèria: la monta western !!

El curs consistia en ensenyar als cavalls que no han de tenir por dels vedells, i que els poden moure tot perseguint-los, parant-se o separant-los. I de passada, els genets també aprenem.



A la foto, representa que la Garbosa i jo intentem separar una vaca determinada del grup i ens l'hem d'emportar a l'altre banda del corral.



En la següent, un cop separat el vedell l'empenyem cap a l'altre costat


El punt d'equilibri: el punt just on la Garbosa manté separat el vedell del ramat. Cap animal no es mou. Tots estem tranquils en les nostres posicions.


Acompanyem el vedell a la banda del corral. Al fons en Juan, el professor, amb en Dreem,


Aquest matí de diumenge hem fet una mica de competició, i he quedat la última. Val a dir que, bàsicament, per mala sort:

- en la primera prova es tractava de, per parelles, ficar dins el corralet a tres vedells determinats (Cattle penning). Un cavall fa de porta, l'altre va a buscar vedells. Jo buscava vedells, no m'ha costat separar el primer i entrar-lo al corralet, però la brida del cavall de la meva parella s'ha trencat, i el vedell ha sortit del corralet. Eliminats.

- en la segona tanda, amb la Garbosa havíem separat tres vedells, dos correctes i la Roja, que no era la correcta. Però el meu company les ha deixat entrar totes tres. Eliminats.



- en la segona prova, individual, de la qual era la segona concursant, es tractava de ficar un vedell determinat en el corral fet a la pista grossa, i deixar els altres tres en el últim terç de la pista, sense que passessin. No m'ha costat gens arribar amb el vedell al corral i fer-lo entrar, però els altres vedells també venien, i mentre anava a enviar-los cap avall, l'altre del corral s'ha escapat. Time out.



Llavors en Juan ha canviat les normes del joc i no era falta si els vedells passaven la línia. Però després de tres consursants cap vedell ja no es movia del seu puesto si no era molestat, i en Juan ha tornat a la norma principal.

- en la segona tanda he completat la prova en 67 segons. Leeeeeeeentttttttt.

- la tercera prova era per equips de tres (Team penning). Es tractava de ficar tres vedells determinats en el corral i deixar un a l'altre banda de la pista. Aquí hem arrassat, un minut 20 i no recordo l'altre temps de la segona tanda.

Bé. He après coses noves i he conegut gent molt interessant. Amb ganes de tornar-hi.


Notícia apareguda al Diari de Girona: clica

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser teniu alguna cosa a dir:

LES ENTRADES MÉS VISITADES DURANT LA SETMANA:

Les entrades més visitades

Trashumància 2011


Posidonia oceanica, la reina del Mediterrani

Avistament dofins llistat. Palafrugell maig 2011