dissabte, 14 d’abril de 2012

Els gossos del Titanic


Al Titànic viatjaven 12 gossos, propietats de passatgers de primera classe.


Però només es van salvar tres. Els gossos, com tot en el Titànic, estan envoltats de llegendes que potser són una mica veritat. Aqui va un resum dels protagonistes.

La foto més famosa dels gossos del Titànic és aquesta:


El Gran Danès de darrera era propietat de l'Anne Isham. A la senyora li corresponia un lloc en un bot, ja que era de primera classe, però al gos no el deixaven pujar. Diuen que ella va renunciar a salvar-se per no deixar el seu gos. Quatre dies més tard, el buc Bremen va dir que havia trobar una dona congelada, vestida amb robes bones, abraçada a un gos molt gran.

El Bulldog és en Gamin de Pycombe. No va sobreviure, però el seu amo si, i va reclamar a White Star, la companyia del Titanic, la devolució del bitllet del seu gos.

L'altre té pinta que és el creuat d'en Willian Carter, propietari d'un Renauld que surt a la peli del Titanic d'en Cameron i d'un altre gos, un King Charles Spaniel que també va morir. Aquest home també va sobreviure i va demandar també la companyia per la pèrdua dels gossos i del cotxe, protagonitzant un dels judicis més sonats de l'època.

Els gossos que es van salvar eren més petits i els seus propietaris els podien portar a la falda o amagats a la roba.

Gos Pequinès.
Sun Yan Sen era un Pequinès afortunat, propietat d'un ric matrimoni britànic, l'empresari Henry Harper i la seva dona Myra, que van ser uns dels primers a arribar als bots salvavides.


Gos Pomerania.

Els altres dos eren de la raça Pomerània.

Lady era la gossa de la Margaret Hays. Totes dues van pujar al bot número 7, la gossa amagada dins el bolso de la dona. Van arribar a New York sanes i estalvies. Curiosament Lady havia nascut a NY.


L'Elisabeht Barret Rothschild tenia un pomerània i es va salvar juntament amb el seu home, en Martin Rothschild.
Els gossos de mida més gran no van tenir tanta sort. En Jonh Jacob Astor era l'amo d'una Aierdale Terrier que es deia Kitty. Quan el Titànic va començar a enfonsar-se, va anar a buscar la seva gossa a la gàbia on era, i va alliberar els altres gossos que estaven tancats.

A més hi va morir un Chow-chow, que era campió de bellesa i un altre Aierdale Terrier que ja era gran.

Dels altres dos gossos que van perdre la vida no se sap massa res. Hi ha constància que al capità Smith li agradaven els gossos i va ser retratat amb un Borzoi, però no se sap si el va portar en el últim viatge.


S'especula que potser hi havia un Afgà i un Fox Terrier. En la peli del Titànic de J.Cameron surten aquests dos últims gossos. És una escena en la que l'amic d'en Jack Dawson, en Tommy Ryan, en veure un mosso passejant els gossos de primera, li diu:

 • "Vaya como no, los perros de primera clase bajan aquí a cagar"
 • "Eso nos aclara dónde entramos en el esquema de las cosas" Li contesta en Jack Dawson.

Per altre part, el diari NY Herald, el 21 d'abril va publicar una notícia basada en la història d'un mariner del Carpanthia, el primer barco que va arribar al naufragi. En Jones Briggs va explicar les heroicitats del gos Rigel, de raça Terranova, que va ajudar a buscar supervivents. Aquesta història, però no està provada i no hi ha cap document que la recolzi, per tant sembla un hoax de l'època.

Escrit per rememorar els cents anys del Titànic, basat en les següents webs:
2 comentaris:

 1. REPORTAJE INTERESANTÍSIMO Y POCO CONOCIDO
  FELICIDADES

  ResponElimina
 2. Molt interessant Ali!!! Gràcies per fer-nos saber i coneixer més coses!!!!!
  Teia

  ResponElimina

Potser teniu alguna cosa a dir:

LES ENTRADES MÉS VISITADES DURANT LA SETMANA:

Les entrades més visitades

Trashumància 2011


Posidonia oceanica, la reina del Mediterrani

Avistament dofins llistat. Palafrugell maig 2011