dilluns, 27 de febrer del 2012

No hi ha marxa enrere

Ja he començat en serio a muntar l'Avatar. El cavall està una miqueta fofo, i jo també, per tant a tots dos ens convé posar-nos en forma i fer-ho junts és una bona manera.

Per ara, no li poso fre a la boca (per a què?) i el vaig ensenyant amb la veu. El nostre entrenador personal ens ajuda en els primers passos.

Dissabte, un pèl rígids tots dos.

Diumenge, una mica més relaxats.

L'Eli ha fet de càmara, i ha gravat en video el procès. Al principi, amb en R. a dins la pista, l'Avatar el pren de referència, i, quan li dic, trota, canvia a pas i para. Quan en R. marxa de la pista, l'Avatar no sap ben bé què ha de fer, i costa una mica fer-li entendre.

Jugo amb les pressions, però em costa relaxar-me i sentir el cavall. Intento pressionar i quan el cavall cedeix, jo també aturo la pressió. Aquesta pressió l'aplico quan estiro les regnes, per a que giri. No m'agrada aquesta mena de tic que tinc de tocar-lo amb els talons. Penso que moc massa les cames i haig d'estar més quieta, tocant només quan cal. També veig que cal deixar més regnes, en el sentit que les haig d'agafar més avall i no tenir els braços tant estirats.

Són coses a tenir en compte per la propera sessió.





9 comentaris:

  1. Alícia!!! això m'agrada molt. Us veig súper bé a tots dos. A les fotos no sembla que l'Avatar estigui massa rígid, jo crec que tu ets la que està rígida!!! de totes maneres em sembla una molt bona opció que el muntis sense filet. Bàsicament perquè a l'inici el cavall no està flexible i pel genet això suposa una incomoditat, de manera què, si al muntes sense ferro i en un moment o d'altre les teves mans són massa dures per la falta de flexió, mai li molestaràs a la boca. Endavant i molts ànims que estic segura que us anirà perfecte. Feu un tandem molt maco!!!

    ResponElimina
  2. Una altra coseta... SEMPRE trot aixecat! L'Avatar encara està massa tou perquè li facis trot sentat, i la teva esquena més enrere. Pots estar segura de que no es botarà. No barallis amb ell per portar-lo a la tanca, ara per ara tan sols tir'l endavant sense fixar-te gaire en la direcció que el cavall prengui. Tots dos necessiteu fer-vos l'un a l'altre, i si et fiques massa en controlar la direcció el cavall es pot bloquejar. Tans sols endavant i controla la velocitat que és el que realment t'interessa ;-P no sigui que arribis a barcelona galopant...

    ResponElimina
  3. Gràcies Mar pels teus comentaris. M'ajuden molt.
    Ara, ja jaja, això que faig ja és trot aixecat!!! encara que no ho sembli, estic dempeus sobre els estreps, i noto el cavall com es mou per sota. Aiiixxx, ens haurem de posar en forma....
    Tens raó que la rígida sóc jo!! Es veu perfectament en la postura. Ja aniré agafant confiança. De fet, si caic, no serà de massa alçada...!

    ResponElimina
  4. Es molt maco i sembla molt bó..no el veig massa bé el video, però crec que si no va endavant és per què el teu cos....fixat com el tens.. ha d'anar enrera i tu el poses endavant.. llavors si li dónes ordre amb els peus per anar endavant i el teu cos també el cavall automàticament anirà enrera. Has de seguir bé el trot..et recordes, amb la cama interior del cavall quant toca al terra el teu cos ha d'esser enlaire...Això em dona molts de records bons, en aquells temps...quan erem joves...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Carme, per comentar. Estava bastant tensa, i es nota en la posició, tot i que és una mica expres per no carregar massa l'esquena. El trot, encara que sembli sentat, és en suspensió, també pel mateix motiu. I si, no saps com trobo a faltar a la que ara m'ajudaria a domar l'Avatar! Recordo també molt bones estones, quan erem joves...

      Elimina
  5. muy bien,,,,ya lo tienes en mano,,,,pero quizas le falta un poco de energia
    o es vago y te pones espuelas pequeñas o quizas le des un poco de avena en grano
    tus manos son correctas ya que vas sin hierro....no veo que lo frenes....tu cuerpo adelante
    le debe ayudar....se para facilmente y paparika le hacia eso a julie tambien
    son jovenes .....pero me pare ce que le falta energia....algo
    muy buena musica en el video....je...je...je

    ResponElimina
    Respostes
    1. No sé si le falta energía, o yo peso un poco demasiado para un potro de tres años y medio. Come principalmente "hebra granada". Ahora no le dan pienso, creo. Voy a poner más atención en su alimentación, ahora que lo de ir sin herraduras y sin bocado lo tenemos medio superado.

      Elimina
  6. Está monísimo el caballito. Lo veo bastante bien. Sus reacciones son buenas y te veo muy animada, sin miedo (al menos lo parece) que eso es bueno. Cosas a mejorar: los potros no entienden las ayudas de las piernas para empezar. Por eso el caballo no reaccionaba cuando le pedías más con la pierna. Para domar los potros hay que utilizar mucho, muchísimo, nuestro cuerpo.
    Otro punto es que creo que el caballo físicamente se tendría que poner un poquito más en forma para poder ser montado con más tranquilidad de que no le vamos a lastimar. Hay ejercicios pie a tierra muy buenos para eso.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias Raquel. Lo de los talones..en el momento que lo montaba no me dí cuenta, pero al ver el video, sí. No sabía cómo pedirle que andará. He repasado "la lógica del caballo" y creo que la próxima vez lo haré diferente. Hasta pronto

      Elimina

Potser teniu alguna cosa a dir:

LES ENTRADES MÉS VISITADES DURANT LA SETMANA:

Les entrades més visitades

Trashumància 2011


Posidonia oceanica, la reina del Mediterrani

Avistament dofins llistat. Palafrugell maig 2011