divendres, 22 de gener de 2010

La doma de l'Avatar. Capítol 1

Aquest títol que sembla el de la segona part de la peli, en realitat fa referència a aquestes noves entrades que recolliran, amb més o menys exactitut, el procès de doma del cavallet Avatar. La doma, que pot ser entesa de moltes maneres, en la meva opinió és aconseguir la confiança absoluta, de qualsevol animal, sigui quin sigui el seu caràcter, però és un concepte que s'aplica normalment als cavalls: no hi ha ningú que domi un gos....Ens el cas dels gossos o gats se sol dir que es domestiquen, o, més actualment, s'eduquen.

Dels animals que tinc actualment, la gata Bibibutx és la única que no està domada del tot, que no està prou domesticada. A part de l'adolescent, és clar, que tampoc no ha acabat encara el procés de doma......Bromes a part, la doma pot durar tota la vida de l'animal i, si aquest s'ho agafa amb ganes, pots arribar a tenir una entesa extraordinària: has creat el vincle, com a la peli.

Doncs es tracta de crear el vincle: que el cavall m'acepti com a amic i com a guia, que confïi totalment amb mi. Encara que vull apuntar aquí un matís: no vull que perdi la seva identitat, el seu caràcter; no m'agradaria tenir un cavall que no pensi una mica per ell mateix. Al revés: amb un cavall que prengui també decisions és més divertit, per tots, el procés de crear el vincle.

Prou teoria. Les fotos i el video mostren el segon dia que jo li feia corda. Abans en Jaume també li havia ensenyat. L'objectiu és que aprengui la diferència entre pas, trot i galop, i les ordres de parar, i venir. També que es deixi tocar de per tot arreu i que li pugui aixecar les mans i els peus per tocar els cascs. Hem de dir que per ara no hem tingut cap problema i ho va entenent tot.


2 comentaris:

  1. no hi ha ningú que domi un gos....Ens el cas dels gossos o gats se sol dir que es domestiquen, o, més actualment, s'eduquen.
    En mi caso mi gata me tiene totalmente educado, me dice dónde quiere comer, qué quiere beber y cuando se va a dormir.
    Saludos

    ResponElimina
  2. Muy bien: veo que has entendido el concepto....:))

    ResponElimina

Potser teniu alguna cosa a dir:

LES ENTRADES MÉS VISITADES DURANT LA SETMANA:

Les entrades més visitades

Trashumància 2011


Posidonia oceanica, la reina del Mediterrani

Avistament dofins llistat. Palafrugell maig 2011