divendres, 23 d’octubre de 2009

Marroc 2009 - La ruta de la setmana vinent

Traducció simultànea del francèsDiumenge 25 d'octubre de 2009.

El vol a Marràqueix surt de Girona a les 7h del matí. No sé a quina hora arriba allà, però ens espera un minibús que ens portarà a Ouarzazate. Calculo unes 3 o 4 hores fins arribar (l'any passat fins a Skoura en vam estar 5h). Dormint allà, a un hotel.


Dilluns 26 d'octubre de 2009. Zagora - Djebel Bani


Tenim unes 3h més d'autobús fins a Zagora. D'aquest poble surt la ruta en cavall, en direcció Sud-oest. Travessarem la plana de Feïja on es perfilen ja les grans distàncies del desert. Travessarem la darrera cadena de muntanyes que ens separa del Sahara: el djebel (muntanyes) Bani. Caldrà franquejar-la per un petit caminet sinuós on quan arribem a dalt de tot, descobrirem un panorama grandiós de la planúria de Feïja fins al djebel Sagho. En descendre ens trobarem un congost estret que dóna a un petit oasis frequentat sovint per nòmades.Plantar tendes i tot plegat. 5 hores de cavall.Dimarts 27 d'octubre de 2009 - Djebel Bani - Riu Naam


La nostra ruta segueix per una nova planúria desèrtica on només algunes acàcies parasol semblen resistir a la sequera i abordarem les primers dunes, la mida de les quals anirà augmentant a mesura que ens desplacem cap al Sud. No podrem trobar els límits del paisatge que tenim al voltant. Aquesta zona és reserva natural on es recuperen les gazeles i les truites (de riu!!)

Acamparem al costat del riu Naam, que vol dir truita. També 5h de cavall.Dimecres 28 d'octubre de 2009 - Riu Naam - Riu Driss

Paisatge de dunes sembrat de tamarius. Potser trobarem un campament nòmada fet de kheïmas (tendes baixes de llana de dromedari i cabra).

Ens dirigirem cap al final de la vall del Drâa. Alguns habitatges apareixeran al mig del palmeral de Bounou. Aquest ksar (poble fortificat) és un dels més bonics de la vall.

De seguida trobarem el poble del riu Driss. Es pot visitar el museu i el ksar.

5h de cavall.Dijous 29 d'octubre de 2009 - Riu Driss - Nesrate

Pujem d'ara en endevant la vall del Drâa, amb una travesia de dunes, després d'una planúria a un ritme més sostingut. De nou passem pel coll del djebel Selmane (vista panoràmica sobre el palmeral de Tagounite. Un altre vegada dunes, on pararem. Després el camí ens condueix al palmeral de Tagounite. Travessarem camps i petits pobles (ksours) amb murs decorats. El nostre itinerari s'uneixa un antic palmeral colgat per la sorra, a prop del poble de Nesrate.

Acamparem al mig de les dunes, després de 5h de cavall)Divendres, 30 d'octubre - Nesrate - Riu Drâa


Avui retrobarem l'animació dels pobles de la vall: els ksours es succeeixen, igual que els jardins de palmeres. Ombra refrescant. El palmeral s'interromp quan el riu Drâa passa entre el djebel Bani i el djebel Tadrart. Alto en aquest congost. El seguirem i trobarem, un altre cop, el palmeral.Acamparem en un oasis. 4h30 de cavall.Dissabte, 31 d'octubre. Riu Drâa - dunes de TinfouPujarem cap al Nord per caminets que serpentegen entre els ksours i els camps de palmeres. Trobarem el poble de Tinfou on les impressionants dunes amenacen de colgar les cases i els camps. Ja hi ha mesures d'estabilització de les dunes, però en dubten de la seva eficàcia.2h de cavall, autobús a Ouarzazate després de dinar. Nit a l'hotel
Diumenge, 1 de novembre, Tots Sants.


D'alguna manera arribarem a Marràqueix, on anirem de compres i fer el turista. Dormirem allà. Dilluns tornem cap a casa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser teniu alguna cosa a dir:

LES ENTRADES MÉS VISITADES DURANT LA SETMANA:

Les entrades més visitades

Trashumància 2011


Posidonia oceanica, la reina del Mediterrani

Avistament dofins llistat. Palafrugell maig 2011