dilluns, 1 de juny del 2009

La migració de les papallones



Amb el bon temps arriben els turistes. Tinc un còmic que de petita m'agradava molt i no entenia gens, on el protagonista, un ratolí de camp, en resposta a aquesta frase, mirava al cel avisat per un sorrol i deia: "i els avions". Humor surrealista de ratolí.

I les papallones, podriem dir. Avui he anat fins a Llançà, per feina, i no deixaven de creuar papallones en direcció nord. Papallones marronoses amb vol decidit creuant la carretera. Em pregunto quantes no ho aconseguiran.

Sembla ser que aquesta papallona, la papallona dels cards, Cynthia cardui, migra. Pensava que la migració era a la tardor. Però clar, si a la tardor tornen, en algun moment hi han d'anar, no? La gran majoria de les que he vist, desenes, volaven cap al nord.
Curiosament, si disposeu de passaport, podeu veure els seus moviments migratoris en la pàgina 8 dels visats. El passaport espanyol és molt maco i instructiu; a cada pàgina de visats hi ha un animal i els seus moviments migratoris arreu del planeta.

No he pogut fer cap foto; fa temps que tinc la fotografia abandonada, i no porto la càmara a sobre, així que he captat de la xarxa aquesta foto, per si veieu alguna cyntia (quan jo estudiava s'anomenava vanesa) durant aquests dies.




He trobat en un bloc que les havien vist passar per la Selva, fa un mes, aproximadament. Aquí us deixo el link. I l'arribada de les papallones a Ses Illes.
I en la viquipèdia.
Avistaments i explicació de la migració aTerrassa.

1 comentari:

  1. Hola Alicia,
    Molt guapo el blog, Felicitats!
    un blog específic d'aquesta papallona el pots trobar a cynthiacardui.blogspot.com. Els companys que estan estudiant aquesta espècie m'han comentat que aquest hivern al Marroc la cria ha anat malament, possiblement que n'hi haurà poques.

    ResponElimina

Potser teniu alguna cosa a dir:

LES ENTRADES MÉS VISITADES DURANT LA SETMANA:

Les entrades més visitades

Trashumància 2011


Posidonia oceanica, la reina del Mediterrani

Avistament dofins llistat. Palafrugell maig 2011