dilluns, 5 de gener del 2009

Nit de Reis

Comparteixo la dita popular: la nit més màgica de l'any.... és la nit de Reis.



No és realment màgia la dels Reis? Començant pel muntatge de l'arribada de ses majestats. Cabalgates de Reis, que haurien de ser fastuoses, com els propis Reis, i sempre són plenes de brillantines, daurats i platejats, com els vestits dels Reis i dels patges. Llançament de caramels. I ple de nens, joves i grans disposats a ajupir-se les vegades que calguin per agafar .... caramels...!!

Aquest any hem vist els reis des del balcó del despatx, amb una copa de cava. Per agafar els caramels hem fet servir un paraigües. El rei negre no ens ha tirat ni un caramel.

Després la rebuda oficial en l'Ajuntament. Aquí a Figueres es conserva una antiga tradició: un dels patges reals puja per una escala fins al balcó de l'Ajuntament a demanar les claus de la ciutat, per poder obrir totes les portes. A continuació ses majestats, acompanyades per l'Alcalde, surten al balcó.

En Santi va dir, com l'any passat, que els nens no es poden aixecar fins que no hagin posat els carrers de la ciutat. M'encanta aquesta frase. Màgia un altre cop. Personalment odio aixecar-me i comprobar que els carrers encara no estan posats....no m'agrada gens aixecar-me aviat.

Després del parlament del rei Melcior - que han rebut totes les cartes, que porten regals per a tothom...- surt un patge cantor que convida a cantar a tots els nens i grans la cançó dels Tres Reis de l'Orient que porten coses a la gent. Desincronització tradicional de la megafonia.... La cancó cantada és més lenta que la gravada, i té una altre lletra....

Un cop cantada la cançó la gent es dispersa. Cada qual a casa seu, sopar i intentar dormir. La màgia d'aquesta nit inclou els nervis de l'espera. Alguns deixen menjar i aigua pels camells i el seguici. Aquest any només hem vist cavalls en la cavalgada. Altres anys s'havien vist elefants, camells i un any van participar les mules del Castell carregades de regals.

Una altre nit de Reis que ha passat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser teniu alguna cosa a dir:

LES ENTRADES MÉS VISITADES DURANT LA SETMANA:

Les entrades més visitades

Trashumància 2011


Posidonia oceanica, la reina del Mediterrani

Avistament dofins llistat. Palafrugell maig 2011