divendres, 25 de setembre de 2009

Un dia d'animals

Avui els animals han estat el tema principal del dia. I m'ha agradat.


Ja just sortint del llit, la Duna i el Gat m'esperen fora l'habitació i baixen amb mi les escales demanant l'esmorzar. Això cada dia. Obro la porta del pati i trobo la Bibibutx que ha passat la nit en el silló del pati. Vaig a la feina. Trobo els veïns i els seus gossos.

Després de la feina, he anat a veure les eugues de la Carme. I més cavalls que estaven per allà. Més gossos. Havia d'anar des de Palau Saverdera a Sant Miquel de Fluvià. Eren quarts de vuit del vespre. He agafat la carretera vella de Palau a Castelló. La mítica carretera dels Tres Ponts, que travessa el Parc dels Aiguamolls. El primer ocell que he trobat estava mort a mig la carretera, evidentment atropellat. Un faisà, buenu, una faisana.

El segon que he vist, ha estat un aligot en un camp, a 20m del cotxe. L'aligot estava suspés en l'aire, com un xoriguer, i després s'ha llençat al camp. En aquest moment jo estava parlant pel mòbil amb la meu mare. Semblava que estava caçant.A continuació unes 8 cigonyes han passat per sobre meu. Què maques que són les cigonyes, amb un vol super elegant. He arribat a Castelló d'Empúries. Carretera direcció Figueres. Rotonda a Vila-sacra i enfilo cap a Fortià. Algun colom al camp...poca cosa. A Riumors m'he topat amb una colònia de gats. Semblava que els hi havien deixat el menjar en aquell moment. Un siamès igual igual que el nostre Gat m'ha passat pel costat del cotxe.Riumors - C-31. Abans, en aquest tram, m'havia trobat, diverses vegades, un picot en el pal de la llum. En la C-31 estan en plenes obres. No entenc perquè els cotxes s'empenyen en avançar i córrer. Si no es pot!! si continuament hi ha camions i revolts que apareixen i desapareixen d'un dia per l'altre... Aquí no he vist cap animal dels que en ocupa. Aquí es troba una altre classe d'animals.


Sant Miquel de Fluvià. Xarrada de compostatge. Ens mostren una larva de mosca soldat, una larva d'escarbat - les conec perque també viuen en el meu compostador -. Es parla de llimacs, ratonins i talpons. Les paneroles s'escapen del tuper de compost....animals petits. Insectes imprescindibles. No serem res sense insectes.


Torno cap a Figueres. Sortint de Sant Miquel s'estavella una papallona de nit en el vidre del cotxe. M'espanto al pensar quan de temps feia que no s'estavellava un insecte en el vidre del cotxe!! Quan jo era petita, viatjar de nit era una tortura per com et quedava el vidre ple d'insectes.....Què ha passat???


C-31. A Torroella de Fluvià una òliba surt des d'uns arbres de l'esquerra.
Quan he tornat a casa la Duna i el Gat (i també l'Ot) m'han donat la benvinguda. Cadascú a la seva manera.
La Lluna, creixent.Un dia ple d'animals. M'ha agradat.

Les fotos les he tret d'internet. No n'he fet cap jo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser teniu alguna cosa a dir:

LES ENTRADES MÉS VISITADES DURANT LA SETMANA:

Les entrades més visitades

Trashumància 2011


Posidonia oceanica, la reina del Mediterrani

Avistament dofins llistat. Palafrugell maig 2011