dissabte, 4 d’abril de 2009

Ahir vaig alliberar un llibre

Segurament heu sentit a parlar d'un moviment social que consisteix en desar un llibre en algún lloc per a que algú altre el trobi, se l'emporti, se'l llegeixi i el desi, al seu torn, en algun lloc per a continuar el viatge, cicle o com li vulgueu dir. En català es proposa el mot passallibres per designar aquest fet.

Ahir vaig pensar que era una bona idea alliberar un dels llibres de l'estudi-biblioteca perque sempre m'ha agradat comprar llibres i emmagatzemar-los arrenglerats i a la vista i ja no m'hi queben. Però segurament degut al canvi professional que el que estic immersa, i pensant en fer altres coses que havia dit que no faria, em vaig proposar fer-me el carnet de la Biblioteca i deixar d'acumular llibres.


I de sobte se'm va acudir que seria bona idea desfer-me'n d'alguns llibres que no vulgués. Només se'n va acudir un: "Las Vírgenes del Paraíso" de la Barbara Wood. No és que el llibre no m'agradés, sinó que només me l'he llegit un cop i no recordo si em va agradar. És un llibre gruixut i ocupa molt d'espai.

El següent pas va ser recerca per internet a veure si trobava el moviment aquest dels passallibres. I si, el vaig trobar; està aquí: http://www.bookcrossing-spain.com/

Vaig registrar el llibre i em vaig registrar jo. Vaig comprovar que a Figueres hi ha 24 persones més registrades, i no vaig trobar cap Zona oficial per deixar llibres.

Després vaig escriure en la primera pàgina del llibre que era un llibre alliberat, l'adreça de la pàg web i el codi del llibre. També vaig escriure a darrera una línia on faltava el lloc i la data d'alliberament, que escriuria demà o el dia que alliberés el llibre. No estava segura si tindria temps l'endemà.

Perque se'm va acudir alliberar el llibre en el Dalicatessen . I l'endemà vaig imprimir unes etiquetes baixades d'internet i vaig enganxar una a la coberta del llibre. I com que tenia un quart d'hora vaig pujar al Dalicatessen. Encara que ho tenia molt assatjat em vaig posar nerviosa, però en Martí s'ha avingut de molt bon grat i vam desar el llibre en la prestatgeria dels diaris. Allà el vaig desar, amb la seva etiqueta de llibres grocs caminant....

I em vaig descuidar d'apuntar el lloc i la data en la última pàgina del llibre. I el més greu és que també m'he endescuidat d'apuntar el codi del llibre, i ara no puc fer el seguiment per internet.

Avui, investigant una mica en la pàgina web, he pogut recuperar el codi del llibre i anotar, en la xarxa, el lloc on l'he desat. He descobert també llocs on han desat llibres els altres passallibres. Al mig de Figueres, en llocs de vegades molt lògics i de vegades molt insòlits. Divertit.

Fa dos o tres dies que m'endescuido de moltes coses.....necessitaria unes vacances.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser teniu alguna cosa a dir:

LES ENTRADES MÉS VISITADES DURANT LA SETMANA:

Les entrades més visitades

Trashumància 2011


Posidonia oceanica, la reina del Mediterrani

Avistament dofins llistat. Palafrugell maig 2011