diumenge, 5 de febrer del 2012

Al Nord de l'Alt Empordà: el cavall de la Camargue

La Camargue està situada a l'altre banda dels Pirineus, en el delta del Roine. És un gran espai humit, la major reserva de flamencs d'Europa.

Des de fa centenars d'anys, potser milenis, es crien toros i cavalls en els aiguamolls. Els cavalls de la Camargue són relativament petits, però molt forts i estan preparats per ressistir condicions extremes.

Curiosament tenen la pell negre, però el pelatge gris. Neixen els poltres sempre negres.

Els habitants de la Camargue estan molt orgullosos de la seva raça de cavalls. Conserven un tipus de sella pròpia i uns vestits relacionats. Els genets d'aquests cavalls es diuen Gardians, i cuidaven els toros ajudats pels cavalls.



La Viquipèdia diu això:

"La raza equina camargue es una raza muy antigua, viven en las ciénagas cerca delta del río Ródano como lo han hecho desde hace muchos siglos. Esta raza fue utilizada en los ejércitos fenicios, romanos y gallegos. Muchas razas equinas poseen un ascendiente de sangre camargue a través del caballo ibérico (Jaca). Hay razón para creer que los Jaca eran parte Caballito Célta, y otro parte Camargue. En aquellas razas equinas que provienen de sangre Jacca-Camargue, especialmente las razas Criollo se manifiesta la habilitad de los Camargue para sobrevivir en condiciones extremas"




A la Camargue hi ha persones que s'han fos completament amb aquests cavalls, i s'entenen a la perfecció, com en Lorenzo:





O com en Jean François Pignon, una mica més al nord, en el golf de Lleó:





Referències: 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser teniu alguna cosa a dir:

LES ENTRADES MÉS VISITADES DURANT LA SETMANA:

Les entrades més visitades

Trashumància 2011


Posidonia oceanica, la reina del Mediterrani

Avistament dofins llistat. Palafrugell maig 2011