dissabte, 4 de desembre del 2010

L'estat d'alarma

Realment pensava que no veuria mai de la vida declarar l'estat d'alarma pel Govern d'Espanya, i a tot el territori nacional. Fins i tot m'ha fet il.lusió, com als nens quan senten o veuen alguna cosa que havien estudiat a classe.

L'estat d'alarma representa unes supressions de les llibertats o drets que es recullen a la Constitució Espanyola. Aquest estat s'ha de declarar per Real Decret, és a dir, l'ha d'aprovar el Govern, un cop acordat pel Consell de Ministres, donant compte al Congrés dels Diputats, i firmat pel Rei.

No és pot allargar més de quinze dies, i en el RD, ha d'especificar l'àmbit i justificar per què s'ha declarat l'estat d'alarma.

Donem una ullada al RDecret.


En l'article 2, s'indica que l'estat d'alarma només afecta les torres de control de tots els aereports espanyols.

En l'article 3, àmbit subjectiu, converteix els controladors aeris, fins ara funcionaris, en personal militar, i per tant, a les ordres de l'Exèrcit de l'Aire.

L'article 5 diu que l'estat d'alarma durarà 15 dies naturals.

Els altres articles reforcen el que ja hem citat.

El RD acaba de manera inusual, dient que entrarà en vigor en el mateix instant de la seva publicació en el BOE. Clar que és normal...l'estat d'alarma és un estat d'emergència, amb la pressa que comporta.

I el que m'ha fet més gràcia és que el Rei ho ha hagut de firmar en l'ambaixada d'Espanya a Buenos Aires...Està el Rei a l'Argentina i no pot tornar?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser teniu alguna cosa a dir:

LES ENTRADES MÉS VISITADES DURANT LA SETMANA:

Les entrades més visitades

Trashumància 2011


Posidonia oceanica, la reina del Mediterrani

Avistament dofins llistat. Palafrugell maig 2011