dissabte, 28 de març del 2009

HOAX - La bola de rentar

Crec que és una mica com a conseqüència de pensar en el regal que no vaig voler i una mica per consciència ecològica no posada a la pràctica, que l'altre dia vaig comprar una bola de rentar.


Vaig descobrir que encara tenia algunes amigues que no havien sentit a parlar d'aquest tema. Mai no pots donar res per suposat...


Una de les raons que frenen el comprar la bola de rentar és el seu preu. No pots comprar-la per provar: t'has de fiar de la gent que diu que va tant bé i de la propaganda de la mateixa bola que diu que va tant bé, també.


La que jo he comprat és aquesta:
Per ara porto dues rentades i sembla que la roba ha quedat bé. El curiós és que no fa gens d'olor. La roba no fa cap olor. Aniré investigant aviam si es pot posar algun perfum tipus oli essencial.

La bola dura 1500 rentades. A rentada per dia, dura uns 4 anys. Un cop al mes l'has de posar al Sol durant 1h per a recarregar-la. A dins hi ha unes boletes d'argila especial que transformen físicament l'aigua per a convertir-la en un líquid disolvent de tota brutícia. El detergent fa el mateix però de forma química.

I les restes de detergent es queden per la rentadora, i en les tuberies, passen per la depuradora i arriben al mar, on es transformen en escumes blanques que arreplegen plàncton i tota la basura del mar.


L'aigua de rentar la roba amb la bola queda neta i, si vols, pots reutilitzar-la per regar el jardí o per les descàrregues del vàter. Serà el següent pas: reutilitzar l'aigua de la rentadora. Va haver un temps que la reutilitzavem a la força perque la canonada estava embossada, així que no és impossible.

Res és impossible

Actualització 16 de febrer de 2012

La bola de rentar no va durar ni sis mesos. La primera en protestar va ser la dona de fer feines, que em va dir que la bola no servia per res i que la roba començava a fer pudor, i que, per tant, ella no la faria servir.

A poc a poc, la vam apartar i vam tornar al sabó i suavitzant de sempre.

Pèro avui m'he decidit a actualitzar l'article perque he trobat això:

http://www.publico.es/359796/sanidad-frena-el-timo-de-la-ecobola

i això altre:

http://lacienciaysusdemonios.com/2011/02/06/sanidad-frena-el-timo-de-la-ecobola/

i he classificat l'entrada d'hoax!!











2 comentaris:

  1. Doncs,es veritat que va força bé, jo la vaig comprar per Nadal i ja no he tornat a fer servir sabó. Pel tema de la olor pots posar una miqueta de suavitzant, molt poc,no passa res.
    Per informació podeu entrar a www.okoball.cat.
    Rosa

    ResponElimina
  2. Gràcies Rosa per haver escrit. Jo ara també li poso una miqueta de suavitzant. Més que res perque estem molt acostumats a sentir olor a la roba. Haurem de trobar un suavitzant ecològic per acabar d'arrodonir el procés.

    ResponElimina

Potser teniu alguna cosa a dir:

LES ENTRADES MÉS VISITADES DURANT LA SETMANA:

Les entrades més visitades

Trashumància 2011


Posidonia oceanica, la reina del Mediterrani

Avistament dofins llistat. Palafrugell maig 2011