dissabte, 10 de gener del 2009

Ajudes a petites i mitjanes empreses

L'altre dia em vaig creuar pel carrer amb una amiga jubilada, una persona emprenedora que va arribar a ser alcaldessa del seu poble natal. Em va preguntar si tenia feina, sabent que sóc autónoma i que la crisi afecta, tard o d'hora a tothom. Li vaig contestar que si. La veritat é que no em puc queixar, no em sobra temps en aquest moment. La meva amiga es va posar molt contenta: "me n'alegro molt" va dir, "així em pots pagar la meva jubilació".

Estic encantada en pagar la jubilació de tots els que han traballa. També em sembla bé, ja que tinc feina, col.laborar econòmicament amb tots els que cobren de l'atur. I també pago alguna carretera, centres de salut, i el sou de tots els polítics i altre gent que es desviu per a que no ens falti la feina.

A més traballo, principalment, per a l'administració. Tinc un despatx, llogat, i una secretària administrativa contractada que té una filleta d'un any (m'estalvio uns eurus cada mes de la seva seguretat social, perque em bonifiquen el fet de contractar una mare que acaba de parir). Tant el despatx com la secre em cobren a final de mes. Igual que em cobra la Seguridad Social i em cobra el banc pel crèdit del cotxe.

Cada tres mesos haig de pagar l'IVA de les meves factures. Repeteixo: sóc autònoma: facturo el meu treball i li afegeixo l'imposr de l'IVa, que després haig de traspassar a Hisenda. Per tant faig de recaudadora d'impostos, però aquesta feina no me la paga ningú.

Quan envio una factura al meu client principal, l'administració, mai sé quan cobraré. I no em queixo, segur que cobro, no hauré de fer servir cap empresa de morosos, però no sé mai quan cobraré.

I aquí és quan apareix la crisis. L'administració tarda més de tres mesos en pagar. De vegades tarda un any senser. Ara mateix estic tardant més de cinc mesos en cobrar les factures. Ara mateix haig de traspassar l'IVA d'aquestes factures no cobrades a Hisenda. És un IVA que no tinc, perque no han pagat!! No només faig de recaudadora d'impostos, a sobre haig d'avançar els diners de la meva butxaca per a pagar a Hisenda. Si no ho fes, em posarien una multa i no l'administració mateixa no em voldria contractar, en tenir pagaments pendents.

Crec que si el govern vol ajudar a les petites i mitjanes empreses una cosa pràctica seria que no ens cobrés l'IVA fins que el tinguessim, no abans de temps. Que es puguessis ajornat els pagaments de l'IVA amb facilitat. No penso que sigui aquesta la solució definitiva, però podria ajudar a molts autònoms i petits empresaris que tenim problemes de liquidesa, amb això de la crisi.

1 comentari:

  1. Ànims Alícia!!
    és un fet que els proveïdors de l'Administració la financem... quan ningú ens finança a nosaltres!!

    Tots els autònoms i PIMES que treballem pwer a l'Administració hauriem de rebre la Creu de Sant Jordi, com a mínim :D

    En qualsevol cas hi ha Administracions per les quals paga la pena treballar perquè els projectes valen la pena, i no ho dic pel preu. :)

    Una abraçada

    ResponElimina

Potser teniu alguna cosa a dir:

LES ENTRADES MÉS VISITADES DURANT LA SETMANA:

Les entrades més visitades

Trashumància 2011


Posidonia oceanica, la reina del Mediterrani

Avistament dofins llistat. Palafrugell maig 2011