dissabte, 18 d’octubre del 2008

Cavallers dels Oasis

Bé, semblava que no podria ser, però demà marxo al Marroc, a Marraqueix, a fer una ruta a cavall per la vall del Dadès.

A diferència d'altres anys, aquesta vegada no he preparat res per al viatge, excepte l'assegurança que espero no hagi de fer servir. Sort en tinc de les meves companyes de ruta, sobretot de my sister, Julie, i l'Antoinette i la Carme, encara que elles dues no poden venir al final. M'han ajudat molt amb ànims i, a última hora, amb informació logística, que, com que tinc el cap als núvols, m'ha anat molt bé. Els altres companys de ruta són la Susi, en Hannes, en Michel i en Luc, als quals trobarem allà, demà al vespre.

A continuació intentaré traduir la poca informació que tinc d'on vaig, ja que està en francès.

CAVALLERS DELS OASIS

Amagada al sud dels cims nevats de l'Alt Atles que la proteigeixen de les depresions atlantiques, la vall del Dadès és el lloc ideal per un raid equestre en els mesos d'hivern.

Sortint d'Skoura a través dels palmerals, allargats com una cinta verda al llarg de la riera, o sobre els primers pendents del Sarhro, aquesta bella ruta ens fa descobrir a cavall els paisatges desèrtics del sud, però també els rosaris de petits pobles del Dadès, amb les seves amples "kasbahs", les cases fortificades característiques.




19 d'octubre

L'Antoinette i en Frankie ens porten a Girona. Des de Cadaqués sortiran a buscar la Julie, la Susi i en Hannes i em quedat a les 3 de la tarda a casa meu. El vol surt de Girona a les 18h05 i arriba a Marraqueix a les 18:25. Sempre em fascinen els horaris dels avions. L'espai-temps. La relativitat. En els avions el temps s'atura.

Els nostres guies ens vindran a buscar a l'aeroport i anirem en minibús cap al vessant sud de l'Atlas passant pel coll de Tichka (2270m). Passarem la nit en el refugi, en el voluptuós palmeral de Skouda, a 1200m d'altitud.


20 d'octubre

Coneixença dels cavalls. Evaluació del nivell de cada participant i atribució dels cavalls en conseqüència. Després sortim immediatament cap a la nostra ruta equestre. Travessarem tot el palmeral de Skoura. Piqu-nique a la vora de la riera Dadès, abans d'abordar a la tarda el massís del Sarho per una pista fàcil. 5 hores de cavall. Instalació del campament en l'altiplà de Maoust (1700m). Nit en tenda.








21 d'octubre
Fora de tot camí o sender travessaren l'altiplà de Maoust al trot. En l'extrem de l'altiplà, baixarem per un petit sender per anar al pique-nique en Irf'n Chat. A la tarda baixarem des de les muntanyes de Sarhro per trobar la vall del Draâ i seguir fins a Igui (1200mÇ). 6 hores de cavall. Nit en tenda.

22 d'octubre

Voregem el Draâ fins al migdia, seguint una maravellosa vall esquitxada de magnífics pobles, de cultures i palmerals. Travessem la riera varies vegades. Als nostres cavalls els hi agrada molt banyar-s'hi. Després del pique-nique, deixem el Draâ per passr al peu de les muntanyes, devant de Djebel Kissane. Al galop per les piestes, trobarem el nostre campament a Kzagha (1400m). 5h30 de cavall. Nit en tenda.


23 d'octubre

Bella i llarga cavalcada en el cor de Sarhro, en gran part sobre petits senders pedregosos. Pujada al coll de Tizi Rhia Youssef (2200m). Des de les alçades podrem admirar el Sahara que s'extén als nostres peus, amb una magnífica vista sobre la vall del Draâ. A la tarda, galops sobre l'altiplà d'Azaghar N'Ourial per trobar el campament cap el poble de Bouskour (1500m). 6h30 de cavalla. Nit en tenda (!).








24 d'octubre

Deixem les muntanyes per travessar una regió d'altiplans. Galopant trobarem les ribes de la riera Dadès. Tota la tarda estarem en el riu i arribarem ben molls (ai ai) al campament i els cavalls ben contents de divertir-se en el aigua. Campament en el magnífic poble de Sidi Flah (1350m). 5h de cavall. Nit en tenda.

25 d'octubre

Deixem el Dadès per travessar algunes muntanyetes en direcció al palmeral de Skoura. Últim pique-nique a l'ombra de les palmeres per trobar el centre en la meitat de la tarda. 4h30 de cavall. Últims mimitus pels cavalls. Agafarem la ruta per anar a Marraqueix on dormirem en un hotel !!!!!!!



Prestacions del viatge:

Cavalls àrabs perfectament domats i habituats a aquest gènere d'excursions.

Material: sella anglesa (l'Antoinette m'ha deixat una sobresella de silicona que l'any passat vaig probar i la veritat és que s'agraeix).

Campament: tendes iglú per a dos persones. Tenda restaurant de 4x4m. Una tenda-toilette de campanya. Una tenda dutxa de 3x3m (amb bossa d'aigua calenta a la nit). Tenda cuina.

Àpats: Calent, copiós i cuidat a la nit, servit amb aigua mineral, mig litre de vi i una cervesa. Dinars freds al migdia, amb aigua mineral. El vehicle d'assistència no pot estar cada migdia perque de vegades és impossible passar amb un camió. Per si de cas, durant la jornada, fruits secs.


26 d'octubre

Tots els aventurers ens vam posar d'acord per estar un dia més a Marraqueix, ja que el vol cap a Girona surt a les 12h del migdia. Segurament visitarem la plaça, deambularem pel zoc, ens deixarem seduir per Marraqueix, sempre que estiguem no gaire cansats. Potser amb les sisters buscarem un hamman per banyar-nos, després de tants dies...


27 d'octubre

Vol a les 12h45 direcció Girona on arribem a els 16h05 de la tarda. Això suposo que està calculat amb la diferència horaria corresponent, perque a Europa hauran canviat ja l'hora. Ja ho descobrirem.

1 comentari:

  1. Molt bon viatge!!!!!!"Disfruteu"! Espero que pogueu gaudir de aurores i cap vespres ben acolorits.

    ResponElimina

Potser teniu alguna cosa a dir:

LES ENTRADES MÉS VISITADES DURANT LA SETMANA:

Les entrades més visitades

Trashumància 2011


Posidonia oceanica, la reina del Mediterrani

Avistament dofins llistat. Palafrugell maig 2011